Ook dit jaar is het weer mogelijk om gebruik te maken van de Subsidieregeling praktijkleren. Als een medewerker dit studiejaar een opleiding volgt, kom je wellicht in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren (kijk voor de opleidingen die in aanmerking komen en de voorwaarden op https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/praktijkleren onder het kopje voorwaarden). Als dit het geval is kun je tot en met 17 september aanstaande deze subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt maximaal € 2.700,- per leerling.

Aanvragen van de subsidie

Bij het zelf aanvragen van de Subsidieregeling praktijkleren is er vanaf dit jaar E-herkenning (niveau 3) nodig. E-Herkenning kan worden vergeleken met het DigiD. Via E-Herkenning kunnen bedrijven zich identificeren bij overheidsinstanties. Net als met een DigiD kan er met dezelfde gegevens worden ingelogd bij verschillende instanties. In tegenstelling tot het DigiD heeft de overheid besloten om de kosten voor de E-Herkenning te verhalen op de ondernemers.

Het is ook mogelijk dat wij de aanvraag Subsidieregeling praktijkleren voor je verzorgen. Hiervoor is er vanaf dit jaar een ketenmachtiging E-Herkenning (niveau 3) nodig tussen jouw bedrijf en NVE Salaris. Om deze machtiging tot stand te brengen kun je contact opnemen met Bart Bussemaker via bart@nvesalaris.nl.

Alle aanvragen dienen uiterlijk 6 september a.s. bij ons te zijn ingediend. Voor het aanvragen hebben wij onderstaande gegevens nodig;

Praktijkleerovereenkomst(en) van de desbetreffende leerling(en).
Het aantal weken dat de leerling praktijkbegeleiding heeft gehad. Elke week waarin begeleiding is gegeven telt mee, ongeacht het aantal uren of dagen in die week. Een week waarin geen begeleiding heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld vanwege ziekte of vakantie, mag niet worden meegeteld bij de aanvraag. Het is ook mogelijk om subsidie te krijgen als de student halverwege de periode is gestopt met zijn opleiding.

Je bent als werkgever zelf verantwoordelijk voor de administratieve (bewaar)plicht van de onderliggende documenten. Indien de subsidie wordt toegekend, ontvang je het bedrag van de subsidie medio december 2024.

Je kunt de gegevens van de leerling(en) via onderstaande button aan ons doorgeven. Wij nemen alleen aanvragen in behandeling via onderstaand online formulier.

 

Formulier subsidieregeling praktijkleren

 

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste NVE Salaris nieuws?

Laat je gegevens achter voor onze nieuwsbrief. Geen spam en je kunt je te allen tijde afmelden.