Lager netto loon vanaf april

12 april 2016|

Waar de meeste werknemers hun netto salaris in januari nog zagen stijgen, zullen velen van hen in april een kleine daling zien. Per 1 april worden namelijk de definitieve belastingtarieven voor 2016 ingevoerd. Werknemers met een modaal inkomen gaan er in vergelijking met de eerste drie maanden van 2016 zo’n     € 3,- netto op achteruit. Bij anderhalf tot twee keer modaal kan dit verschil oplopen tot netto € 7,- tot € 10,- per maand.

Bij de lagere inkomens is er geen verschil. Als je niet meer verdient dan € 1.750,- per maand (de eerste schijf) verandert er niets. De hogere belastingtarieven per 1 april gelden enkel voor de tweede en de derde schijf.

De oorzaak ligt in het feit dat de belastingdienst een aantal wijzigingen niet op tijd door heeft kunnen voeren. In feite is er dan ook te weinig belasting betaald in de eerste drie maanden van dit jaar. Om te voorkomen dat iedereen straks over 2016 een naheffing krijgt, zijn de belastingtarieven voor de rest van het jaar een beetje verhoogd.

Bron: RTL Z, PW de Gids