Dit moet u weten over E-Herkenning

E-Herkenning is een beveiligingssleutel waarmee ondernemers kunnen inloggen bij overheidsinstanties. Dit dient onder andere gebruikt te worden voor diverse meldingen aan het UWV zoals bijvoorbeeld: aanvragen zwangerschapsverlof, subsidies of het ziek melden van werknemers. Vanaf 1 november 2019 is het niet meer mogelijk om gegevens aan te leveren bij onder andere het  UWV zonder E-Herkenning.

Wat is E-Herkenning

E-Herkenning kan worden vergeleken met het DigiD. Via E-Herkenning kunnen bedrijven zich identificeren bij overheidsinstanties. Net als met een DigiD kan er in de toekomst met dezelfde gegevens worden ingelogd bij verschillende instanties. In tegenstelling tot het DigiD heeft de overheid besloten om de kosten voor de E-Herkenning te verhalen op de ondernemers.

Aanvragen E-Herkenning

Zoals eerder aangegeven is het vanaf 1 november 2019 niet meer mogelijk om gegevens aan te leveren bij onder andere het UWV zonder E-Herkenning Om gegevens aan te mogen leveren bij het UWV moet het bedrijf in bezit zijn van een zogeheten  “betrouwbaarheidsniveau 3”. Dit is aan te vragen bij een van de onderstaande erkende leveranciers.

E-Herkenning via NVE Salaris

Indien u klant bent bij NVE Salaris is het ook mogelijk om NVE Salaris te machtigen zodat wij voor u gegevens kunnen aanleveren bij het UWV.

E-Herkenning aanvragen

Let op! Dit is alleen nodig voor bedrijven met verzekeringsplichtig personeel

Wij geven uw gegevens op bij de leverancier waar NVE Salaris een samenwerkingsverband mee heeft afgesloten. Vanuit deze leverancier ontvang u per mail instructies welke documenten nodig zijn om NVE Salaris te machtigen. Aan de machtiging zijn jaarlijkse kosten verbonden die worden doorbelast vanuit NVE Salaris.